Az első két játéknap után

Austin Reaves

SIXERS-NETS

Harden mostanra tökéletesítette a 30-as évei végén járó, egykor hatalmas tehetségnek tartott figurát, akinek polgári állása van, felszedett egy tízest, de a haveri kosáron mindenkit ottóztat.

Embiid mesterien olvassa és kezeli a kettőzéseket. Vagy megtalálja a tiszta embert, vagy azonnal indul, hogy ne legyen idő körbevenni. Ezzel a képzettségi szinttel egyre kevésbé hatékony fegyver a magasak ellen.

Ha a Suns nem nyer egy, de inkább két bajnokságot Duranttel, akkor Monty Williamst elő kell venni, hogy Bridges miért nem kapott nagyobb szerepet Phoenixben. 26 éves, isteni a szerződése, és ott van a hatékony 30 pont a közeljövőjében.

A Nets 39/70-et dobott mezőnyből 13 triplával, ez 65%-os EFG. Soha senki nem kapott ki ilyen hatékony dobóformával. A húsz eladott labda tud ilyenkor fájni.

Változott a megítélésed a párharcról? Nem.

CAVS-KNICKS

A statisztikákat böngészve nem történt meglepetés. A liga 2. legjobban támadópattanózó csapata (NYK) szétszedte a 10. legrosszabbul védőpattanózót (CLE).

A villanovai srácok (Brunson és Hart) hatalmasat mentek, 16 pontot vállaltak a negyedik negyedben dobott 23-ból.

Emésztenem kell még, ahogy a Cavs Osmannal akarja megállítani Brunsont. Voltak pillanatai, de az utolsó ziccert ki kellene adni DVD-n, ritka az ennyire “üres” lábmunka.

Mitchellben ott van a clutch gén, ez nem is kérdés, de amíg a hármas poszton a bizottság együtt nem tud húsz pontot dobni, addig nem nagyon van miről beszélni.

Változott a megítélésed a párharcról? Igen, a 7. meccs végén a NYK is továbbmehet.

KINGS-WARRIORS

Elképesztő a Kings körül a vibe. Nagyon sajnáltam az összetűzést E-40 művész úrral, kár lenne, ha elvinné a fókuszt a szezon talán legjobb sztorijáról.

Sabonis lábmunkája hiába földöntúli, ez ma nem az ő napja volt a gyűrű körül. Így is elképesztően hasznos. Lehúz 16 pattanót, van 2 gólpassza és ad 7 olyan zárást, amiből a csapattársak 16 pontot dobnak.

Brown akárkihez nyúlt a kispadon, aranyat talált. Monk már nem meglepetés, az már inkább, hogy a Warriors triplákra készült, erre 14 büntetőt kaptak. Szuperagresszív volt, kis túlzással a meccs embere.

Mert Foxtól várod az extrát. Az első félidőben csak kereste magát, de a második iskola volt. Ez a sebesség ezzel a fizikummal komoly fejtörés. Ha teret hagysz neki, szétdob floaterrel. Ha csipőnél maradsz, olyan erős, hogy megindul, eltol, és ezért lesz tisztán. Az egész szezonban 7 meccse volt legalább 4 triplával.

Ezzel ez lett minden idők második legponterősebb bemutatkozása a rájátszásban. Luka 42 pontot vert 2020-ban.

A Warriors akár nyerhetett is volna. De így marha nehéz. Az alatt azt értem, hogy egy meccsen én az alapokon kívül ezeket a statisztikát nézem:

  • támadólepattanók és az belőlük szerzett pontok
    • Kings +8 támadópattanó és +5 pont
  • eladott labdák és a belőlük kapott pontok
    • Warriors +2 eladott labda és +11!!! kapott pont
  • cserepadok ponttermése
    • Kings +5 pont

Változott a megítélésed a párharcról? Nem. Csak kezdődjön végre a következő meccs.

GRIZZLIES-LAKERS

Morantből shooting guardot csinált a Lakers azzal, hogy egész pályán kísérik, és nem engedik, hogy felhozza a labdát.

A Grizzlies az első percek tanácstalansága után hatalmasat védekezik Davisen. A második félidőre lezárják a területet, nem kap labdát a kedvenc helyén, ha mégis, rögtön duplázzák.

A Lakers “cserébe” szétbombázza őket, 11/19 a második félidőben a mutató.

Nagyon durva, de ha a legfontosabb játékosokat kell felsorolnom, lehet, hogy James csak az ÖTÖDIK Davis, Rui, Reaves és Russell után. Van néhány highlight blokkja, de sok az alibi védekezésben, és sokszor kilóg az LA támadójátékából.

Négyen dobtak 20 pont felett, ez utoljára 1988-ban jött össze a csapatnak ezzel a szar névsorral: Worthy, Magic, Scott és Abdul-Jabbar.

JJJ a végére egyedül marad. Kell neki a rendszerszintű segítség AD ellen, és ügyesen osztotta be a faltokat is.

Moranten már meg sem lepődöm. Nincsenek friss hírek, de aki ott volt az öltözőben, azt írta, hogy bénán lógott az ölében a jobb keze. Pesszimista vagyok.

Változott a megítélésed a párharcról? Nem.

BUCKS-HEAT

A jó öreg “rest vs. rust” dilemma. A Bucks egy hete recskázott, miközben a Heat két tűéles, élet-halál meccsel készült.

Ha csak egy meccsre kellene csapatot draftolni, tudjátok, az alienek ellen, a Föld jövőjéért, akkor nálam Jimmy Butler kezdő.

Love egyre több bizalmat kap, aminek egyrészt örülök, másrészt ez a mindenki alá odaállok nem csak arról szól, hogy védő- vagy támadóhiba, hanem minden alkalommal komoly sérülésveszély.

Giannist a következő meccsre elvileg összedrótozzák.

A Bucks a franchise fennállása óta nem hagyott ki ennyi triplát egy meccsen, szám szerint 34 darabot.

A Heat, teljesen kiszámíthatóan az előző két meccs 32 és 33 százalékos triplázása után 60 százalékkal fossa a trojkát, és ezeknek csak a töredékéért okolható a Bucks híres-hírhedt drop védekezése, a legtöbb esetben egyszerűen lusták kilépni.

Változott a megítélésed a párharcról? Nem.

SUNS-CLIPPERS

Tegnap estig minden arról szólt, hogy Duranttel még nem kapott ki a Suns. Ma reggel meg az folyt a csapból, hogy Durant az utolsó hét meccsén kikapott a rájátszásban. Utálom ezt a szenzációhajhász narratívát.

Kawhi idei szezonját az elképesztő statisztikák ellenére is radar alattinak minősítem.

Mikor volt az utolsó alkalom, amikor egy 3/19-es dobásmutatóval rendelkező játékossal kapcsolatban komolyan felmerült, hogy a meccs embere? Russ a belét kihajtotta, a védekezése a végén Bookeren a szezon legszebb jelentei közé tartozik: a lábmunka, a blokk és a lélekjelenlét, hogy még visszahúzza a lábára.

Mondtam, mondom: ez a Suns-kispad vékony, mint a palacsintatészta a lehúzós balatoni büfében.

Változott a megítélésed a párharcról? Igen. A Suns lehet, hogy bajban lesz.